Voksne i skole på Motalavej

Et samarbejde mellem HF & VUC Klar, Slagelse Sprogcenter og ”En Fælles Indsats” er godt i gang med at løfte kompetencerne hos borgerne i Korsør. Undervisningen foregår i Kvarterhuset på Motalavej. Formålet er at gøre borgerne klar til videre uddannelse fx til SoSu hjælper eller pædagog.
NYHED
22-08-2023

Drømmen om et job som SoSu assistent

Det er 2. dag på 9. klasse for voksne i Kvarterhuset på Motalavej. Vi møder mange borgere fra området, der drømmer om at blive SOSU-hjælpere. Drømme, der via samarbejdet mellem HF & VUC Klar, Slagelse Sprogcenter og ”En Fælles Indsats” er rykket meget tættere på.

 

 

Vejen til videre uddannelse

Det første og vigtigste skridt for at blive klar til at komme videre i uddannelse er at lære dansk. Borgerne kan starte på Sprogcenterets danskhold, som vi også finder i Kvarterhuset på Motalavej. Der lægges grunden til at komme videre på HF & VUC Klar, hvor en 9. klasse giver adgang til fx en erhvervsuddannelse.

 

 

De læser 9 kl. for voksne på Motalavej

I denne uge startede første hold op på 9.kl. i Kvarterhuset. Kl. 8:15 mødte kursisterne ind og efter diverse praktiske opstartsaktiviteter, stod der matematik på skemaet.  

 

Lavanya Jaiswal fra Indien mødte op i god tid, fulgt til døren af sin mand og deres barn. ”Jeg har glædet mig til at komme ud igen, efter lang tid hjemme og passe barn.” Fortæller Lavanya, der drømmer om at blive pædagog eller SoSu hjælper.

 

Flere af de andre på holdet har samme drøm, men som de siger ”Vi vil bare gerne tage 9.kl. for så får vi en masse muligheder, der er mange ting vi kan læse efter en 9. kl.

 

Som en del af den praktiske opstart er de nye studerende inde på VUC Klar’s hjemmeside for at finde adgange til systemerne mv. Majedeh Rahim fra Iraq spotter videoen på forsiden af glade studenter med huer på og siger med et smil ”måske får vi også hue på en dag”. De andres øjne lyser op og et genert smil toner frem.

 

Stemningen på holdet er hyggelig, hjælpsom og forventningsfuld. Selvom deltagerne har forskellig oprindelse, tales der dansk på tværs af bordet, og de studerende byder gavmildt ud af deres medbragte frugt, snack og bolsjer. Underviser Anne Kruse hjælper dem godt i gang. Anne har stor erfaring med de tosprogede studerende og ved præcis, hvordan hun skal forklare tingene, så de er nemmere at forstå.

 

 

Holdet er for alle i Korsør og omegn?

Tilbuddet er ikke kun åbent for beboere på Motalavej, borgere der bor andre steder i Korsør og omegn er også velkomne.

Hvis du er tosproget og gerne vil deltage på 9. kl. for voksne, skal du have været på sprogskolen og bestået prøven: Danskuddannelse 2 modul 6.

Tag ned og tal med Käte Hede Jensen fra VUC, der sidder på Motalavej tirsdage fra 13-15. Der er løbende optag på holdet.

Har du dansk som 1. sprog og vil gerne følge undervisning på Motalavej, så find Käte. Hun kan fortælle dig, om dine muligheder.

 

Vi er altid klar til at hjælpe dig!

Book en tid hos en af vores studievejledere og få svar på dine spørgsmål og bliv tilmeldt.