Tilbygning til HF & VUC Klar

NYHED
29-08-2023

Til november 2023 tages det første spadestik til en større tilbygning til HF & VUC Klars afdeling i Slagelse.


Med tilbygningen ønsker HF & VUC Klar at sikre et moderne og tidssvarende studiemiljø, som kan bidrage til og danne nogle fantastiske rammer for såvel kulturliv, fællesskab og uddannelsesmiljø på institutionen. Med tilbygningen etableres en stor samlingssal, som skal fungere både som kantine, mødesal og foredragssal.


Allerede i dag deler HF & VUC Klar bygning med Slagelse Teater, men med etableringen af multisalen skabes der endnu stærkere bånd mellem VUC Klar og teateret. Det bliver nemlig muligt at slå dørene op mellem den nye store multisal og teaterets smukke foyer.


”HF & VUC Klar er en uddannelsesinstitution, som henvender sig til en større aldersgruppe. Vi har studerende på 15 år - men også studerende sidst i halvtredserne. Vi udbyder uddannelse helt fra 7. - 8. klasses niveau og til de højeste gymnasiale niveauer. Vi skal derfor tænke bredt, når vi arbejder med studiemiljø. Netop derfor er det fantastisk, at vi deler bygninger – og snart også fællessal – med Slagelse Teater. HF & VUC Klar er ikke blot en stor uddannelsesinstitution i Slagelse Kommune, vi er også et stærkt kulturcenter og et lokalt samlingssted”, siger rektor Hanne Michelsen.


”Med tilbygningen ønsker vi at bidrage dels til visionen om Slagelse som Uddannelsesby, men også til kulturlivet, til efteruddannelse og til integration. Uddannelse, efteruddannelse og kultur er begreber som er tæt forbundet”, siger bestyrelsesformand Ulla Koch.


Multisalen vil blive brugt som samlingssted, kantine og foredragssal af medarbejdere og studerende på HF & VUC Klar. ”Andre lokale aktører er også velkomne til at benytte salen, som vil blive udstyret med IT, lyd, lys og scene. VUC bør være et samlingssted og et kulturcenter for alle borgere i en by som Slagelse”, oplyser rektor Hanne Michelsen.


HF & VUC Klar tilbyder uddannelse på alle niveauer gennem hele livet, og VUC Klar tilbyder også efteruddannelse til erhvervsliv, kommune og stat. Et klassisk klasselokale er ikke altid den bedste ramme, når der arbejdes med efteruddannelse. ”Multisalen kan opdeles i flere mindre rum, og Multisalen vil være oplagt, når der afvikles kurser og efteruddannelse for større virksomheder”, siger rektor Hanne Michelsen.
Det er totalentreprenørfirmaet Gråkjær fra Holstebro, som bygger for HF & VUC Klar, og det er Arkitektfirmaet HS A/S fra Slagelse, som er VUC Klars rådgiver i byggefasen. Gråkjær har stor erfaring med skolebyggerier. GPP Arkitekter og Drias Rådgivende Ingeniører er ligeledes en del af byggeprojektet.


”Planerne om tilbygningen har været længe undervejs, men nu glæder vi os til at komme i gang”, siger bestyrelsesformand Ulla Koch.


”Vi glæder os til at slå dørene op til en stor ny og flot multisal og til 5 nye og moderne undervisningslokaler. Tilbygningen forventes at stå færdig i december 2024, og efter planen tager vi de nye lokaler i brug til januar 2025. Det bliver virkelig godt for vores medarbejdere, for de studerende og for Slagelse Kommune”, siger rektor Hanne Michelsen.

Vi er altid klar til at hjælpe dig!

Book en tid hos en af vores studievejledere og få svar på dine spørgsmål og bliv tilmeldt.