Fardeen er årets første student fra HF Plus

NYHED
21-06-2024

Årets første HF Plus-student blev 23-årige Fardeen Sarwar, som har vist, at med den rette støtte og tro på egne evner kan man overvinde selv de største udfordringer. Med topkarakterer i rygsækken ser han nu frem til et sabbatår og til en videregående uddannelse inden for pædagogik.

 

Fardeen startede sin rejse på HF Plus for tre år siden. Efter en tid på ZBC i Ringsted, hvor han fulgte en særligt tilrettelagt ungdomsuddannelse, besluttede Fardeen sig for at prøve HF Plus på HF & VUC Klar i Slagelse. Valget blev truffet på grund af den særlige støtte og det inkluderende miljø, som tilbydes på HF Plus.

 

På HF Plus kan man tage en HF over 3 år i stedet for 2 år. Det betyder mere tid til læring og støtte. Den særligt tilrettelagte uddannelse har gjort en forskel for Fardeen. "Min sidste eksamen gik supergodt. Jeg fik et 12-tal, og alt det, jeg har lært, har været virkelig brugbart," fortæller han stolt.

 

Lærerne på HF Plus har spillet en vigtig rolle i Fardeens skolegang. Hvis man spørger ham, har lærerne været som mentorer, og de har været gode til at lære fra sig. Fardeen fremhæver især sin dansklærer, som den bedste lærer han nogensinde har haft.

 

Klassemiljøet på HF Plus har også været en kilde til styrke og støtte for Fardeen. "Det er et fantastisk miljø. Vi har et rigtig godt sammenhold i klassen, og vi støtter hinanden," fortæller han. Denne opbakning fra både klassekammerater og lærere har været vigtig for hans trivsel og udvikling.

 

Det er netop udvikling, som der er sket mest af under uddannelsen – både fagligt og personligt. "Jeg havde ikke den store selvtillid, men skolen har fået mig op fagligt og vist mig, at jeg kan mere, end jeg troede," fortæller Fardeen.

 

Fardeen planlægger nu et sabbatår for at afklare hvilken retning inden for pædagogik han vil gå, da han ønsker at arbejde med unge mennesker eller socialt udsatte. Inden han tager hul på det næste kapitel, vil Fardeen fejre sin eksamen med sin familie og venner fra karateklubben, som har støttet ham gennem hele uddannelsen.

 

Fardeens historie er et bevis på, hvad der er muligt med den rigtige støtte og med troen på egne evner.

 

 

Foto: Jonas D. Madsen

 

Foto: Jonas D. Madsen

Vi er altid klar til at hjælpe dig!

Book en tid hos en af vores studievejledere og få svar på dine spørgsmål og bliv tilmeldt.